Monday 15 September 2014

Kort na aanschaf: afgekeurd

Kort na aanschaf werd de Tourer bij de APK afgekeurd. Naast een paar kleine puntjes bleek ook de linker voorsteun van de bladveer verroest. Daarvoor moest dus een nieuwe ingelast worden. Gelukkig zijn deze met deel van de vloerplaat te koop. Maar als we toch bezig zijn...

De gehele achterste wielophanging met differentieel en cardanas gedemonteerd. De hele bodemplaat aan de onderzijde schoongekrabd. De bladveersteun geplaatst en enkele kleine reparaties aan de bodemplaat uitgevoerd.

De gehele onderzijde ontvet, gegrond en daarna met Hammerite afgewerkt. Zo ook de geverfde delen van de aandrijving en ophanging. De Hammerite is mooi over roest, maar daar was in dit geval geen sprake van. De mooie gladde afwerking voorkomt dat er vuil blijft hangen (behalve dan als gevolg van de minieme olielekkage die een mooie oliefilm achterlaat: goed tegen de roest).

De diverse onderdelen:




Gedeeltelijk geprepareerde onderzijde (gezien van de achterkant van de auto):

Na montage van alle losse componenten van de aandrijflijn:
Het eindresultaat (de foto is van een paar jaar later, maar de geheel zwarte onderzijde met de rode delen van de aandrijving zijn duidelijk te zien):

No comments:

Post a Comment